Carnet experți

Pielea bărbaţilor

Pielea bărbaţilor

Există câteva diferenţe esenţiale între pielea femeilor şi cea a bărbaţilor. Îngrijirea zilnică folosind produsele adecvate o va calma şi o va proteja oferindu-i bunăstare şi o senzaţie imediată de reîmprospătare.

Indiferent de tipul dvs. de piele, anumiţi factori pot atrage sensibilizarea sa excesivă: Pielea dvs. reacţionează puternic atunci când v-aţi dori să nu o facă …

The brand Eau thermale Avène

Femeile şi bărbaţii - diferiţi prin creaţie ….

Pielea bărbaţilor nu este la fel cu cea a femeilor. Există diferenţe numeroase şi importante. Deşi aceasta este o temă complexă, ne putem concentra asupra unor aspecte principale.

Caracteristicile pielii bărbaţilor
 
  • Grosime: Pielea bărbaţilor este cu aproximativ 25% mai groasă decât cea a femeilor, fiind, prin urmare, mai puţin “fragilă”. Deşi se “încreţeşte” mai greu, ridurile sunt mult mai adânci, atunci când apar.
  • Îmbătrânirea: Dacă pielea femeilor începe să arate primele semne de îmbătrânire încă de la 25 de ani, pielea bărbaţilor nu va face acest lucru decât de la 30 de ani. Cu toate acestea, după ce semnele încep să apară, pot fi extrem de brutale ….
  • Hormoni: Pielea unui bărbat conţine mai mult androgen decât estrogen şi produce mai mult sebum, de unde nevoia de tratamente diferite pentru pielea bărbaţilor şi a femeilor.
  • Uscăciune: Indiferent dacă este genetică sau dobândită, uscăciunea pielii la femei şi bărbaţi este o afecţiune răspândită. A devenit extrem de frecventă ca urmare a stilurilor noastre de viaţă urbane (stres, poluare, aer condiţionat, supraîncălzire), precum şi a climatului şi lipsei de protecţie (temperaturi foarte reduse sau foarte ridicate).

Aspecte neobişnuite şi frecvente


- Aţi spus “foliculită”?
Foliculita apare în momentul în care spaţiul mic în care se află rădăcina părului este infectat de o bacterie (Staphylococcus aureus) sau o ciupercă şi se inflamează.
De cele mai multe ori, apar coşuri mici roşii în zona gâtului...
Din fericire, ştim cum să le prevenim şi, după ce apar, cum să scăpăm de ele cu produsele adecvate ….

 
- Aparatul de bărbierit electric…
Are reputaţia de a fi sigur. Un bărbierit corespunzător cu aparatul electric necesită o bună pregătire. Barba trebuie să fie mai întâi ridicată şi tare. Prevenirea şi îngrijirea părului crescut sub piele, atât de neplăcut şi inestetic, este, prin urmare, esenţială.
-…. Şi bărbieritul manual!
Acest gest de bază caracteristic bărbaţilor este cauza tuturor tipurilor de probleme. Folosirea unei lame de ras duce la iritaţii, tăieri, tensionare, arsuri, zgârieturi … toate perfecte pentru pătrunderea bacteriilor.
Se utilizează în continuare, pentru că este singura modalitate pentru a obţine un bărbierit "perfect".Prin urmare, cheia este tratarea corespunzătoare a pielii înainte, în timpul şi după bărbierit.


Recomandări
Din fericire, sunt disponibile produse versatile pentru îngrijirea pielii, aceeaşi formulă ajutând la hidratarea pielii şi protejarea sa (cremele de protecţie solară, de exemplu). O altă opţiune este un produs care hrăneşte şi repară în acelaşi timp (de exemplu, balsamul după ras).
Din acest punct de vedere, este important să alegeţi cu atenţie o cremă de ras, spumă sau un gel deoarece fiecare oferă un efect extrem de “dinamic”. Pielea dvs. ar trebui să fie cea care alege, în propriul avantaj.
 

Întrebări

Opinia experților

Trimiteţi prin e-mail

Căutare în curs

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Oferiți-vă opinia

* Câmpuri obligatorii

Înscrierea mea

-Zi
-Lună
-An

Brandurile grupului Pierre Fabre:

*Câmpuri obligatorii

Mulțumim pentru feedback!

Comentariul tău a fost trimis și se va publica după ce va fi validat.