Carnet experți

Piele uscată

Piele uscată

Anumite condiţii climaterice sau mecanice, intoleranţa la anumite produse…sunt factori responsabili pentru pielea uscată.

Indiferent de tipul dvs. de piele, anumiţi factori pot atrage sensibilizarea sa excesivă: Pielea dvs. reacţionează puternic atunci când v-aţi dori să nu o facă …

The brand Eau thermale Avène

Ce este o piele uscată?

Totul ţine de intensitate.
Pielea poate fi sănătoasă, însă natural uscată.

Uscarea simplă a pielii este o xeroză.
Unii dintre dvs. au în mod natural o piele mai uscată decât alte persoane şi acest lucru se va accentua cu înaintarea în vârstă. Frigul uscat al iernii, însă şi vântul, soarele, pot fi factori ai deshidratării. De asemenea, se cunoaşte rolul nefast pentru epidermă al anumitor produse de igienă şi de toaletă care conţin agenţi tensioactivi cu efect detergent şi iritant.
Uscarea anormală a pielii cu îngroşarea epidermei, descuamare continuă şi formarea de scuame groase caracterizează ihtioza.
În cazul eczemelor şi cu precădere în cazul dermatitei atopice, pielea este palidă şi uscată.
În cazuri rare, carenţele alimentare (în vitamine, magneziu şi acizi graşi) pot agrava uscăciunea pielii.
În fine, numeroase maladii ale pielii necesită tratamente care au un efect de uscare (de exemplu, acneea).

Sfaturile medicului
O piele uscată necesită o analiză atentă. Trebuie mai întâi eliminate ichtiozele rare şi tratată din pripă o dermatită atopică.
Dacă este vorba despre o afecţiune cutanată izolată, o puteţi trata suprimând produsele de toaletă agresive şi folosind o cremă hidratantă.
Dacă lucrurile nu stau astfel, medicul dvs. dermatolog vă va recomanda un tratament specific şi măsuri de hidratare adecvate.

 
Cremele hidratante
Nu toate cremele de hidratare au acelaşi mecanism de acţiune. La nivelul ingredientelor active, se disting trei modalităţi principale de hidratare a pielii:


Modul oclusiv în general, cu produse foarte grase, de exemplu, pe bază de vaselină, care formează o peliculă oclusivă la suprafaţa epidermei şi permit păstrarea apei în interiorul stratului cornos.
Modul emolient cu formule pe bază de glicerină, uree sau acid lactic care conferă pielii ingrediente naturale de hidratare.
Modul fiziologic cu formule care conţin acizi, steroli, ceramide, care conferă lipide similare celor din stratul superior al epidermei, pentru a-i compensa deficitul.

Cercetătorii care dezvoltă aceste produse asociată, în general, mai multe ingrediente active pentru a le optimiza mecanismele de acţiune.
Dermatologul dvs. vă va ajuta să alegeţi produsul sau gama te produse cele mai potrivite pentru problema dvs.
În orice caz, nu uitaţi că se impune o utilizare regulată: produsele de îngrijire hidratante trebuie aplicate în fiecare zi, pentru menţinerea eficacităţii."

Întrebări

Opinia experților

Trimiteţi prin e-mail

Căutare în curs

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Oferiți-vă opinia

* Câmpuri obligatorii

Înscrierea mea

-Zi
-Lună
-An

Brandurile grupului Pierre Fabre:

*Câmpuri obligatorii

Mulțumim pentru feedback!

Comentariul tău a fost trimis și se va publica după ce va fi validat.