Intoleranţe şi alergii

Intoleranţe şi alergii

În cazul pielii intolerante sau sensibilizate ca urmare a unei reacţii a sistemului imunitar, este esenţial să i se respecte necesităţile folosind produse cu un nivel ridicat de tolerabilitate şi foarte delicate.

Opinia medicului

Întrebări / Răspunsuri
 • Caracteristica principală a pielii sensibile este că reacţionează mai repede sau mai puternic decât pielea normală la aceiaşi factori, în aceleaşi condiţii. Aceasta duce la senzaţii neplăcute (congestionare, mâncărime, usturime…), chiar înroşire sau uscare uneori.

 • Sunt complexe. Pielea este un organ care joacă mai multe roluri şi, prin urmare, există diferite anomalii care pot duce la sensibilitatea pielii: leziunile din stratul cornos îi afectează funcţia de barieră, hipervascularizarea cauzează înroşirea…

 • Chiar dacă pielea este sensibilă, această caracteristică se poate reduce prin eliminarea produselor de îngrijire a pielii intolerante şi înlocuirea acestora cu produse specifice care sunt bine tolerate şi bazate pe emolienţi puternici pentru stratul cornos.

 • Pentru curăţare, se recomandă folosirea săpunurilor dermatologice şi a produselor de curăţare fără săpun pentru a nu agresa pielea. În ceea ce priveşte hidratarea, folosiţi produse care conţin un număr redus de ingrediente pentru a reduce riscurile de iritare.

 • Se face adesea o confuzie între pielea sensibilă, intolerantă şi cea alergică.
  Persoanele care consideră că au o piele alergică au adesea o piele extrem de sensibilă, chiar intolerantă, care reacţionează excesiv la anumite produse, medicaţii topice, produse de curăţare dermatocosmetice sau de hidratare.
  Alergiile sunt cauzate de reacţii ale sistemului imunitar. Simptomele includ pete roşii cu băşici eczematice mici, senzaţie intensă de usturime, umflare şi supurare uneori severă.

 • Medicul dvs. vă poate sfătui să alegeţi produsele de curăţare şi hidratare care corespund cel mai bine tipului de piele.
  Căutaţi produse care nu conţin ingrediente iritante sau alergenice cunoscute şi oferă tolerabilitate ridicată confirmată de testele clinice.

Intoleranţe şi alergii

Sensibilitate, intoleranţă, alergie?


Sensibilitate sau intoleranţă? totul ţine de intensitate…. Mulţi dintre dvs. aveţi piele sensibilă, însă în măsuri diferite.
Cu toate acestea, trebuie făcută o diferenţă între pielea sensibilă şi pielea sensibilizată (sau alergică).


Pielea sensibilă şi pielea intolerantă

 • Pielea sensibilă

Fină, deschisă la culoare, adesea puţin uscată, se înroşeşte cu uşurinţă.
Dă senzaţia de mâncărime, este tensionată, se încălzeşte …
Soarele este un factor cunoscut de agresiune pentru pielea sensibilă, cu precădere pentru cea deschisă la culoare.
Unele produse dermatocosmetice sau terapeutice sunt create cu ingrediente necorespunzătoare:
    - Produsele de curăţare cu surfactanţi iritanţi
    - Tratamentele contra acneei cu efect delicat de peeling


Pielea nu este deloc decongestionată, dimpotrivă, este traumatizată de aceste produse necorespunzătoare.
Uneori, pielea dvs. reacţionează excesiv la cele mai mici agresiuni; nu suportă nimic şi devine intolerantă. Dă senzaţie de mâncărime, este tensionată, se înroşeşte, apar scuame. În acest caz, trebuie să optaţi pentru produse cu foarte puţine ingrediente.

 • Pielea sensibilizată sau alergică

O alergie este rezultatul unei reacţii a sistemului imunitar (la un alergen).
Simptome clinice evidente pot fi observate pe piele: Pete roşii cu umflături eczematice mici, senzaţie intensă de mâncărime, umflare şi supurări, alături de prurit mai mult sau mai puţin intens.
Dacă vă confruntaţi cu reacţii alergice, consultaţi imediat medicul; Prin testele de alergie, va căuta şi va găsi substanţa care determină reacţia dvs.

Trimiteţi prin e-mail
 • Sfaturi personalizate de îngrijire a pielii
 • Oferte speciale & concursuri
 • Review-uri ale produselor dvs. preferate

Pielea fiecăruia are nevoi diferite,
descoperiți-vă ritualul de îngrijire Eau Thermale Avène.

Începe acum
 • Recomandări de produse pentru a vă rezolva problemele pielii
 • Acces la produsele și review-urile dumneavoastră preferate
 • Lista de cumpărături pentru a vă răsplăti loialitatea
Înscrieți-vă acum

Căutare în curs

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account