Atopie

Atopie

Dermatita atopică este de obicei genetică. Este cea mai frecventă afecţiune a pielii la tineri. Intensitatea sa scade cu vârsta.

Opinia medicului

Întrebări / Răspunsuri
 • De cele mai multe ori, nu. Cu toate acestea, copiii prezintă uneori intoleranţă la anumite alimente, ceea ce le înrăutăţeşte eczema.
  Practic, medicul dvs. va căuta alergii alimentare în situaţii specifice. După testare, este posibil să vi se recomande o dietă specială.

 • Pentru a reduce riscul de dermatită atopică din familiile expuse la acesta, se recomandă ca mamele să alăpteze cât mai mult cu putinţă. De asemenea, se recomandă întârzierea diversificării (cu precădere ouă şi peşte) până după vârsta de şase luni.

 • Desigur. Baia are multe beneficii: Curăţă, relaxează şi pregăteşte pielea pentru emolienţi. Atenţie, însă: Apa nu trebuie să fie prea fierbinte, cca. 30-32°C (86-89°F) deoarece temperatura excesivă (cca. 98.6°F) poate cauza mâncărimi. Produsele de curăţare sau uleiurile de baie trebuie să fie foarte delicate.

 • Este recomandată adesea copiilor care suferă de atopie. Include tratamente (băi, duşuri, consumul de apă) cu apă termală, posibil expunere limitată la soare şi consultaţii medicale regulate. Astfel, copiii şi părinţii se pot familiariza cu dermatita atopică şi tratamentele sale.

 • Părul de animale (ponei, câini, pisici) sau penele de păsări pot cauza alergii respiratorii. Dacă copilul are un animal de casă la care ţine foarte mult şi nu sunt probleme, îl poate păstra. Pe de altă parte, dacă se observă strănut sau conjunctivită, ar putea fi o idee bună să renunţaţi la animal; dacă nu aveţi încă un animal de casă, înainte de a adopta unul trebuie să aveţi în vedere riscul de alergie.

Atopie

Ce este dermatita atopică?


Dermatita atopică….. nu este foarte bine înţeleasă…..
Dermatita atopică afectează 10-15% dintre noii născuţi, fiind principala afecţiune cronică a sugarilor.
Supărătoare atât pentru bebeluşi, cât şi pentru familiile lor, se declanşează adesea la vârste extrem de timpurii, însă nu afectează dezvoltarea normală. În cele mai multe dintre cazuri, dispare de obicei pe parcursul copilăriei.
Cel mai mare factor de risc pentru apariţia DA la copii sunt antecedentele de rinită alergică, eczeme, alergii respiratorii sau alimentare …

Există numeroase tipuri de dermatită atopică


Este o combinaţie de pete roşii care supurează şi dau senzaţia de mâncărime şi xeroză atopică cu piele uscată care necesită hidratare şi “hrănire cu lipide”.
Zonele afectate (obrajii, fruntea, trunchiul, urmate de pliurile coatelor şi genunchi) diferă de la un copil la altul.


Rezultate:
În toate cazurile, mâncărimea este o sursă de suferinţă pentru copil, afectând, prin urmare, întreaga familie. Insomnia este de cele mai multe ori împărtăşită de părinţi…
Complicaţiile posibile includ infecţiile frecvente ca urmare a leziunilor scărpinate care sunt adesea purtătoare de stafilococi, streptococi sau alţi viruşi herpetici.

 

Tratament :


Din fericire, medicul poate oferi un răspuns în aceste situaţii:

 • Produse emoliente dedicate xerozei atopice, pentru curăţarea, hidratarea, uscarea pielii şi prevenirea infecţiilor, supra-infecţiilor şi, în principal, pentru calmare.
 • Masaje emoliente şi relaxante. Cu precădere masajele cu o cremă hidratantă (sau emolientă) care reprezintă un moment special al zilei pentru copil. Clipe în care pielea sa este catifelată, calmată, clipe de contact şi împărtăşire cu mama sau tatăl său.
 • Corticosteroizi topici (cu respectarea atentă a procedurii indicate de către medic pentru aplicări, numărarea tuburilor folosite, etc.) pentru erupţiile eczematice.


 
Trimiteţi prin e-mail
 • Sfaturi personalizate de îngrijire a pielii
 • Oferte speciale & concursuri
 • Review-uri ale produselor dvs. preferate

Pielea fiecăruia are nevoi diferite,
descoperiți-vă ritualul de îngrijire Eau Thermale Avène.

Începe acum
 • Recomandări de produse pentru a vă rezolva problemele pielii
 • Acces la produsele și review-urile dumneavoastră preferate
 • Lista de cumpărături pentru a vă răsplăti loialitatea
Înscrieți-vă acum

Căutare în curs

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account