Carnet experți

Atopie

Atopie

Dermatita atopică este de obicei genetică. Este cea mai frecventă afecţiune a pielii la tineri. Intensitatea sa scade cu vârsta.

Indiferent de tipul dvs. de piele, anumiţi factori pot atrage sensibilizarea sa excesivă: Pielea dvs. reacţionează puternic atunci când v-aţi dori să nu o facă …

The brand Eau thermale Avène

Ce este dermatita atopică?

Dermatita atopică….. nu este foarte bine înţeleasă…..
Dermatita atopică afectează 10-15% dintre noii născuţi, fiind principala afecţiune cronică a sugarilor.
Supărătoare atât pentru bebeluşi, cât şi pentru familiile lor, se declanşează adesea la vârste extrem de timpurii, însă nu afectează dezvoltarea normală. În cele mai multe dintre cazuri, dispare de obicei pe parcursul copilăriei.
Cel mai mare factor de risc pentru apariţia DA la copii sunt antecedentele de rinită alergică, eczeme, alergii respiratorii sau alimentare …

Există numeroase tipuri de dermatită atopică
Este o combinaţie de pete roşii care supurează şi dau senzaţia de mâncărime şi xeroză atopică cu piele uscată care necesită hidratare şi “hrănire cu lipide”.
Zonele afectate (obrajii, fruntea, trunchiul, urmate de pliurile coatelor şi genunchi) diferă de la un copil la altul.

Rezultate:
În toate cazurile, mâncărimea este o sursă de suferinţă pentru copil, afectând, prin urmare, întreaga familie. Insomnia este de cele mai multe ori împărtăşită de părinţi…

 
Complicaţiile posibile includ infecţiile frecvente ca urmare a leziunilor scărpinate care sunt adesea purtătoare de stafilococi, streptococi sau alţi viruşi herpetici.

Tratament :
Din fericire, medicul poate oferi un răspuns în aceste situaţii:


Produse emoliente dedicate xerozei atopice, pentru curăţarea, hidratarea, uscarea pielii şi prevenirea infecţiilor, supra-infecţiilor şi, în principal, pentru calmare.
Masaje emoliente şi relaxante. Cu precădere masajele cu o cremă hidratantă (sau emolientă) care reprezintă un moment special al zilei pentru copil. Clipe în care pielea sa este catifelată, calmată, clipe de contact şi împărtăşire cu mama sau tatăl său.
Corticosteroizi topici (cu respectarea atentă a procedurii indicate de către medic pentru aplicări, numărarea tuburilor folosite, etc.) pentru erupţiile eczematice.

 

Întrebări

Opinia experților

Trimiteţi prin e-mail

Căutare în curs

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Oferiți-vă opinia

* Câmpuri obligatorii

Înscrierea mea

-Zi
-Lună
-An

Brandurile grupului Pierre Fabre:

*Câmpuri obligatorii

Mulțumim pentru feedback!

Comentariul tău a fost trimis și se va publica după ce va fi validat.