Atopie
Indiferent de tipul dvs. de piele, anumiţi factori pot atrage sensibilizarea sa excesivă: Pielea dvs. reacţionează puternic atunci când v-aţi dori să nu o facă …

Ce este dermatita atopică?
Dermatita atopică afectează 10-15% dintre noii născuţi, fiind principala afecţiune cronică a sugarilor.
Supărătoare atât pentru bebeluşi, cât şi pentru familiile lor, se declanşează adesea la vârste extrem de timpurii, însă nu afectează dezvoltarea normală. În cele mai multe dintre cazuri, dispare de obicei pe parcursul copilăriei.
Cel mai mare factor de risc pentru apariţia DA la copii sunt antecedentele de rinită alergică, eczeme, alergii respiratorii sau alimentare …
Există numeroase tipuri de dermatită atopică
Este o combinaţie de pete roşii care supurează şi dau senzaţia de mâncărime şi xeroză atopică cu piele uscată care necesită hidratare şi “hrănire cu lipide”.
Zonele afectate (obrajii, fruntea, trunchiul, urmate de pliurile coatelor şi genunchi) diferă de la un copil la altul.
Rezultate:
În toate cazurile, mâncărimea este o sursă de suferinţă pentru copil, afectând, prin urmare, întreaga familie. Insomnia este de cele mai multe ori împărtăşită de părinţi…
Tratament :
Din fericire, medicul poate oferi un răspuns în aceste situaţii:
Produse emoliente dedicate xerozei atopice, pentru curăţarea, hidratarea, uscarea pielii şi prevenirea infecţiilor, supra-infecţiilor şi, în principal, pentru calmare.
Masaje emoliente şi relaxante. Cu precădere masajele cu o cremă hidratantă (sau emolientă) care reprezintă un moment special al zilei pentru copil. Clipe în care pielea sa este catifelată, calmată, clipe de contact şi împărtăşire cu mama sau tatăl său.
Corticosteroizi topici (cu respectarea atentă a procedurii indicate de către medic pentru aplicări, numărarea tuburilor folosite, etc.) pentru erupţiile eczematice.