Acnee
Indiferent de tipul dvs. de piele, anumiţi factori pot atrage sensibilizarea sa excesivă: Pielea dvs. reacţionează puternic atunci când v-aţi dori să nu o facă …

Ce este acneea?
Începutul acneei, care înseamnă debutul pubertăţii; de la supraactivitatea glandelor uleioase care secretă prea mult sebum până la creşterea numărului hormonilor sexuali în această etapă importantă a vieţii.
Este o afecţiune foarte frecventă, având în vedere că afectează 83% dintre fete şi 95% dintre băieţi…pentru că progresul său este imprevizibil, de la o vindecare aproape spontană la persistenţă, tratamentul său trebuie să fie luat în serios şi să fie specific.
Etapele acneei...
- Hiperseboreea: Prima etapă în toate tipurile de acnee. Secreţia excesivă de sebum: Pielea capătă un aspect uleios şi apar coşuri mici.
- Acneea retenţională: Sebumul acumulat în folicul duce la formarea unor comedoane deschise (puncte negre) sau închise (puncte albe).
- Acneea inflamatoare: Proliferarea bacteriilor (acnee Propionibacterium acnes) pe măsură ce foliculul pilar se retrage în dermă; apar coşuri roşii (papule) urmate de pustule (cu puroi).
- Acneea nodulochistică: Umflarea şi inflamarea glandelor sebacee duc la formarea nodulilor care supurează.
Sfatul medicului
- Medicaţie: Tratament specific pentru fiecare etapă a acneei
- Acneea minoră: Tratament comedolitic topic (ajută la desfacerea punctelor negre) sau antibiotice topice pentru prevenirea inflamaţiilor.
- Acnee moderată: Dacă tratamentele topice nu sunt suficiente, trebuie adăugat un tratament cu un antibiotic cu administrare orală. Fiţi foarte atenţi cu expunerea solară (risc de sensibilizare): Trebuie să vă “fotoprotejaţi” pielea. Solicitaţi sfatul medicului.
- Acnee severă: Utilizarea Isotretinoin este de obicei necesară. Este prescris de medic, deoarece implică măsuri de precauţie importante, cu precădere cu privire la contracepţie. De obicei, rezultatele sunt spectaculoase.
Produsele dermatocosmetice:
Dermatologul sau farmacistul dvs. vă pot recomanda produse de curăţare şi hidratare corespunzătoare tipului dvs. de piele şi afecţiunii de care suferiţi.
Câteva recomandări referitoare la produse:
- Produse delicate pentru a vă proteja pielea
- Produse hidratante sau emoliente pentru soluţionarea problemelor referitoare la uscarea pielii ca urmare a anumitor tratamente
- Produse "non-comedogenice" care ajută la prevenirea reapariţiei punctelor negre
- ... şi, în genera, produse dedicate pielii cu tendinţe acneice.