Carnet experți

Acnee

Acnee

Acneea este o afecţiune cutanată care afectează 90% dintre adolescenţi. Dermatocosmeticele create special sau tratamentele personalizate se bazează pe seriozitatea afecţiunii, iar eficacitatea lor este vizibilă.

Indiferent de tipul dvs. de piele, anumiţi factori pot atrage sensibilizarea sa excesivă: Pielea dvs. reacţionează puternic atunci când v-aţi dori să nu o facă …

The brand Eau thermale Avène

Ce este acneea?

Pielea uleioasă, cu aspect gras, apar câteva coşuri pe obraji sau nas….
Începutul acneei, care înseamnă debutul pubertăţii; de la supraactivitatea glandelor uleioase care secretă prea mult sebum până la creşterea numărului hormonilor sexuali în această etapă importantă a vieţii.
Este o afecţiune foarte frecventă, având în vedere că afectează 83% dintre fete şi 95% dintre băieţi…pentru că progresul său este imprevizibil, de la o vindecare aproape spontană la persistenţă, tratamentul său trebuie să fie luat în serios şi să fie specific.

Etapele acneei...
 
 • Hiperseboreea: Prima etapă în toate tipurile de acnee. Secreţia excesivă de sebum: Pielea capătă un aspect uleios şi apar coşuri mici.
 • Acneea retenţională: Sebumul acumulat în folicul duce la formarea unor comedoane deschise (puncte negre) sau închise (puncte albe).
 • Acneea inflamatoare: Proliferarea bacteriilor (acnee Propionibacterium acnes) pe măsură ce foliculul pilar se retrage în dermă; apar coşuri roşii (papule) urmate de pustule (cu puroi).
 • Acneea nodulochistică: Umflarea şi inflamarea glandelor sebacee duc la formarea nodulilor care supurează.

Sfatul medicului
 
 • Medicaţie: Tratament specific pentru fiecare etapă a acneei
 • Acneea minoră: Tratament comedolitic topic (ajută la desfacerea punctelor negre) sau antibiotice topice pentru prevenirea inflamaţiilor.
 • Acnee moderată: Dacă tratamentele topice nu sunt suficiente, trebuie adăugat un tratament cu un antibiotic cu administrare orală. Fiţi foarte atenţi cu expunerea solară (risc de sensibilizare): Trebuie să vă “fotoprotejaţi” pielea. Solicitaţi sfatul medicului.
 • Acnee severă: Utilizarea Isotretinoin este de obicei necesară. Este prescris de medic, deoarece implică măsuri de precauţie importante, cu precădere cu privire la contracepţie. De obicei, rezultatele sunt spectaculoase.

Produsele dermatocosmetice:

Dermatologul sau farmacistul dvs. vă pot recomanda produse de curăţare şi hidratare corespunzătoare tipului dvs. de piele şi afecţiunii de care suferiţi. 

Câteva recomandări referitoare la produse:
 
 • Produse delicate pentru a vă proteja pielea
 • Produse hidratante sau emoliente pentru soluţionarea problemelor referitoare la uscarea pielii ca urmare a anumitor tratamente
 • Produse "non-comedogenice" care ajută la prevenirea reapariţiei punctelor negre
 • ... şi, în genera, produse dedicate pielii cu tendinţe acneice.

Întrebări

Opinia experților

Trimiteţi prin e-mail

Căutare în curs

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Oferiți-vă opinia

* Câmpuri obligatorii

Înscrierea mea

-Zi
-Lună
-An

Brandurile grupului Pierre Fabre:

*Câmpuri obligatorii

Mulțumim pentru feedback!

Comentariul tău a fost trimis și se va publica după ce va fi validat.