Sylvie și terapia ei cu apă termală pentru pielea predispusă la psoriazis
Pielea fiecărei persoane are propria poveste

Pielea fiecărei persoane are propria poveste

Sylvie și terapia ei cu apă termală pentru pielea predispusă la psoriazis

Fie în calitate de pacient, fie în calitate de însoțitor al unui pacient, vizitatorii au beneficiat de un tratament cu apă termală Avène și de sfaturi din partea echipei noastre de experți. Descoperă mărturia lui Sylvie, care vizitează Centrul de hidroterapie Avène de mai mulți ani. Ea suferă de o piele predispusă la psoriazis. În timpul soluției de piele, ea își permite să se relaxeze.

De cât timp vii la Centrul de hidroterapie Avène pentru a-ți calma pielea?

Prima dată, aveam treizeci de ani și aveam tendința de a face psoriazis pe coate, picioare și în partea inferioară a spatelui. Plăcile erau inflamate, mă scărpinam mult, purtam doar haine lungi. Eram foarte preocupată de asta. La sfatul dermatologului meu, am venit doi ani la rând. Apa termală a făcut minuni în cazul meu. În trei-patru zile, pielea mea nu mai era la fel. Apoi, din cauza unor obligații familiale, am așteptat douăzeci de ani înainte de a mă întoarce din nou. Vara aceasta termin al patrulea tratament spa și plec cu gândul de a mai face unul anul viitor.

Cum te simți când ești aici?

Acum îmi afectează doar coatele și am învățat să accept asta. Dar aici nu mă întreb în fiecare zi dacă plăcile regresează sau nu, ci îmi spun „vei vedea în trei săptămâni". Și, între timp, îmi permit să mă relaxez. Mă simt mai liberă și am grijă de mine. Îmi place să fac baie în apa termală Avène, trăiesc clipa, mă recreez, mă simt fericită. Și apoi, aici am descoperit că totul este frumos: centrul, parcul, drumurile...

av_psoriasis-patient_care
av_psoriasis-patient_lifestyle

Și după soluția cu apă termală pentru piele?

Aici învăț să îmi gestionez boala. Cred că am fost la aproape toate atelierele: machiaj, igienă, hidratare și alternative la scărpinat, gestionarea stresului. Am încercat chiar și Tai Chi într-un an. Așadar, am plecat cu o mulțime de sfaturi și motivată să le pun în practică. Mă simt mai bine cu mine însămi și mai deschisă față de ceilalți.

Un loc: pasarela care duce de la băi la parc.

Un tratament: Baia cu apă termală Avène.

O descoperire: noi prietenii

 

av_psoriasis-patient2_lifestyle

Psoriazisul:

ce este?

Psoriazisul este o afecțiune inflamatorie cronică, caracterizată prin pete proeminente, roșii, în relief, acoperite de scuame albicioase sau de o peliculă subțire și argintie care se desprinde ușor. Există diferite forme de psoriazis: fiind o boală complexă, poate lua mai multe forme în funcție de pacient sau se poate manifesta diferit în diferite etape ale vieții.

Sus