Milena, pacientă la Centrul de hidroterapie Avène pentru tratarea dermatitei atopice
Pielea fiecărei persoane are propria poveste

Pielea fiecărei persoane are propria poveste

Milena, pacientă la Centrul de hidroterapie Avène pentru tratarea dermatitei atopice

Fie în calitate de pacient, fie în calitate de însoțitor al unui pacient, vizitatorii au urmat un program și au beneficiat de virtuțile apei termale Avène, precum și de sfaturile oferite de echipele de experți de la Centrul de hidroterapie Avène.
Descoperă mărturia Erikăi, care ne povestește despre dermatita atopică a fiicei sale, Milena și despre excursia lor cu familia la Centrul de hidroterapie Avène.

Cum ai aflat despre Centrul de hidroterapie Avène?

De la medicul pediatru al fiicei mele. Milena suferă de dermatită atopică de șase luni. Aceasta se caracterizează prin plăci în pliurile coatelor și genunchilor, uneori apărând și pe spate sau pe abdomen. Astăzi, la patru ani și jumătate, spune că zonele afectate o ard, că o ustură, că o mănâncă. Pielea ei este foarte uscată. Mâncărimea începe imediat ce se trezește și revine seara și în timpul nopții. Este greu să trăiești cu asta în fiecare zi. Ne simțim neputincioși.

Ce ai descoperit la Avène? 

Am venit atât pentru beneficiile apei termale Avène, cât și pentru atelierele și conferințele organizate pe tema dermatitei atopice. Chiar aveam nevoie de amândouă. Cu ajutorul tratamentelor, pielea Milenei nu mai este atât de aspră, are mai puține mâncărimi. Fiicei mele îi plac în special bulele. Iar eu și soțul meu participăm pe rând la ateliere. Aceste sesiuni de educare a părinților și a copiilor cu privire la sănătatea pielii ne permit, de asemenea, să interacționăm cu alte familii, să ne simțim mai puțin singuri. Și să petrecem momente speciale cu îngrijitorii.

AV_dematitis-atopic-child-girl-3_lifestyle

Cum îți imaginezi viitorul în urma terapiei cu apă termală pentru dermatita atopică a Milenei?

La finalul soluției cu apă termală pentru piele, împreună cu dermatologul, am putut observa o îmbunătățire clară a pielii Milenei. Atelierele de lucru au fost utile și pentru noi. Acestea sunt concepute pentru copii, astfel încât fiica mea a putut înțelege importanța îngrijirii zilnice. De asemenea, a învățat câteva alternative la scărpinat. Am învățat cum să aplic corect crema. Aceste trei săptămâni ne-au încurajat să revenim la obiceiurile bune, suntem hotărâți să continuăm acasă pentru a prelungi beneficiile tratamentului cu apă termală. Abia așteptăm să ne întoarcem aici anul viitor!

 

AV_dematitis-atopic-child_girl_care
AV_dematitis-atopic-child-girl_lifestyle

Un loc : jocul de dame gigant din parcul Centrului de hidroterapie Avène (pentru a-l ține ocupat pe fratele Milenei)

Un tratament : Baia cu apă termală Avène

O descoperire : peisajele frumoase și foarte variate din regiune

DERMATITA ATOPICĂ

O afecțiune cronică

Dermatita atopică, cunoscută și sub numele de eczemă atopică, este o afecțiune inflamatorie cronică a pielii. Cele mai frecvente simptome sunt petele roșii, cu mâncărimi, și pielea uscată. 

Sus