Françoise, pacientă la Centrul de hidroterapie Avène
Pielea fiecărei persoane are propria poveste

Pielea fiecărei persoane are propria poveste

Françoise, pacientă la Centrul de hidroterapie Avène

Fie în calitate de pacient, fie în calitate de însoțitor al unui pacient, vizitatorii au urmat un program și au beneficiat de virtuțile apei termale Avène, precum și de sfaturile oferite de echipele de experți de la Centrul de hidroterapie Avène. Află mărturia lui Françoise. Soluția ei pentru piele cu apă termală a fost un moment de răgaz.

Cum ai descoperit Centrul de hidroterapie Avène? 

Totul a început la o masă rotundă pe tema tratamentelor termale, organizată de Maison Rose din Bordeaux, un loc dedicat femeilor care suferă de cancer. Când am auzit mărturiile, relatările despre tratamentele care au fost vindecătoare din punct de vedere fizic și psihologic, mi-am spus că voi avea nevoie de acest lucru la sfârșitul tratamentelor mele. Descrierea peisajelor de lângă Avène și a părții piemonteze m-a convins în cele din urmă. Și pentru cineva căruia îi place să meargă pe jos, nu am fost dezamăgită.

Cum ți s-a părut tratamentul cu apă termală de la Avène?

Ca un moment de răgaz. Am venit fără să știu cu adevărat cum va funcționa terapia post-cancer pentru mine, deoarece nu am probleme majore cu pielea. De la chimioterapie și de la operația la sân, am suferit în special de sensibilitate la nivelul scalpului și de o senzație de greutate la nivelul brațului și de furnicături la nivelul mâinii de pe partea operată. Am descoperit programe de tratament complet personalizate care mi-au fost prescrise de medicul meu. Dușurile cu apă termală au masat țesuturile interne afectate, iar băile m-au relaxat și m-au făcut să mă simt bine. Am avut, de asemenea, sesiuni de masaj și ședințe de gimnastică cu un fizioterapeut. Cât despre scalpul meu fragil, am cumpărat și un produs de îngrijire specific pentru a-l lua acasă. După o săptămână, am observat deja o îmbunătățire clară.

AV_post-cancer-treatment-patient_lifestyle 1638x722

Și la trei săptămâni după această terapie cu apă termală, cum te simți?

Am reușit să mă deconectez complet. Am avut posibilitatea de a interacționa cu alte persoane care urmează o terapie post-cancer. Asta a fost foarte important pentru mine. Scalpul nu mai este atât de uscat și brațul nu mai este atât de amorțit, este mai ușor. Sper că efectele benefice vor continua și acasă, știu că efectele tratamentelor pot dura. Dar mă voi întoarce anul viitor, asta e sigur. Am luat deja legătura cu proprietarul unei cabane pentru a o rezerva.

AV_post-cancer-treatment-patient_care 473x473
AV_instit-village-drone-view-hd 472x472

 

Un loc: pietonala care merge de la stațiunea balneară până în satul Avène

O soluție pentru piele: masajul fizioterapeutului

O descoperire: restaurantul Auberge de Madale din regiune (SAU numeroșii mici producători locali și bio din regiune)

 

Puțin mai multe informații

De ce poate fi benefică terapia cu apă termală după un tratament oncologic?

Pe lângă intervenția chirurgicală propriu-zisă sau chiar reconstrucția mamară, care poate lăsa cicatrici inestetice sau dureroase, tratamentele oncologice (radioterapie, chimioterapie convențională și/sau noile terapii țintite) pot avea efecte secundare asupra pielii: piele uscată, leziuni, radiodermite etc. Terapia cu apă termică poate fi atunci benefică pentru a reda pielii confortul și sănătatea.

Sus