Cuprins

Cum să recunoști și să îngrijești pielea cu varicelă

av_votre-peau_cicatrisation_varicelle_essentiel_1x1 473x473

Varicela: Noțiuni de bază
 

Varicela este o boală benignă, dar foarte contagioasă, cauzată de virusul varicelo-zosterian. În 90% din cazuri, aceasta apare la copii cu vârste cuprinse între 3 luni și 10 ani După o perioadă de incubație discretă de 1-2 săptămâni, primele simptome nu sunt foarte evidente. După câteva zile, acestea devin FOARTE ușor de recunoscut:   apar mici vezicule care provoacă mâncărimi foarte intense. Varicela în sine nu poate fi tratată, dar există soluții pentru a calma mâncărimile și pentru a preveni infecția care poate provoca cicatrici.

Cicatricile cauzate de varicelă sunt departe de a fi inofensive, mai ales atunci când apar în zone mai vizibile, cum ar fi fața. Prin urmare, veziculele și leziunile provocate de scărpinat trebuie îngrijite cu atenție pentru a se evita riscul unei infecții secundare care provoacă semne.

Cum se identifică varicela

Copilul tău este obosit și irascibil și este acoperit de mici bubițe... Ar putea fi varicelă? Aceasta debutează cu mici pete roșii care apar adesea mai întâi pe piept sau pe gât și apoi se răspândesc pe tot corpul. Acestea se transformă apoi în mici vezicule pline de lichid și care se usucă de obicei în 48 de ore, formând o crustă de culoare brună. Atenție, riscul apariției cicatricilor apare atunci când rupi această crustă!.

Așadar, cum îngrijim pielea cu varicelă?

  1. Spală copilul cu un săpun blând cu pH fiziologic. 
     
  2. Usucă veziculele cu o formulă cu efect de uscare pentru a accelera vindecarea.
     
  3. Îngrijește veziculele uscate cu un produs de îngrijire a pielii adecvat pentru a evita apariția semnelor.
av_votre-peau_cicatrisation_varicelle_reconnaitre_soigner_1x1 473x473

Ce nu este recomandat?

Dar tot facem!

1- Nu înrăutăți erupția
- Nu utiliza antiseptice pe erupție. Acestea cresc riscul de dermatită alergică sau iritativă, putând provoca o întârziere a vindecării cicatricilor.
- Nu te expune excesiv la soare. Razele UV împiedică vindecarea corectă. În cazul expunerii, protejează pielea cu o cremă cu factor ridicat de protecție (SPF50+).

2- Nu te grăbi să strigi „victorie!”
Trebuie să iei în calcul că în general există 2 sau 3 puseuri de erupție. Dacă unele vezicule se usucă în timp ce altele încă apar, înseamnă că infecția nu a dispărut și există riscul de răspândire a acesteia. Ai răbdare!

SFATURI PRIETENOASE DE LA EXPERȚI

Ajutor! Am o mâncărime exagerată!

Mă mănâncă pielea. Mă mănâncă foarte tare... ÎNGROZITOR de tare. Atenție - dacă te scarpini, o veziculă de varicelă poate lăsa o cicatrice pe viață. Iată sfaturile și trucurile noastre pentru a-l ajuta pe copilul tău să obțină alinare și să reducă scărpinatul.

  • Taie-i scurt unghiile copilului pentru a limita leziunile provocate de scărpinat și infecțiile secundare. 
  • Îndeamnă-l să se spele pe mâini în mod regulat.
  • Fă-i băi foarte scurte sau dușuri cu apă călduță de o dată sau de două ori pe zi, cu un săpun dermatologic lichid. 
  • Protejează-l de transpirația excesivă, care accentuează mâncărimea.
  • Folosește, de preferat, haine largi care nu se freacă de piele.
Sus