Îngrijirea pielii în cazul acneei

Îngrijirea pielii în cazul acneei

Ten gras, lucios, cu coșuri și puncte negre, acneea trebuie întotdeauna luată în serios. Pielea predispusă la acnee necesită produse speciale de îngrijire.

Filtru produse
Filtru produse

10 rezultate "Îngrijirea pielii în cazul acneei"

AFLĂ MAI MULTE
AFLĂ MAI MULTE

Cauzele pielii predispuse la acnee

Cauzele acneei sunt încă subiectul unor dezacorduri între cercetători, dar un lucru rămâne cert: este o afecțiune hormonală și inflamatorie.  

Modificările hormonale, cum ar fi pubertatea, menstruația, sarcina și menopauza, pot crește producția de sebum și de celule cutanate (corneocite). Aceste fenomene se numesc hiperseboree și hiperkeratoză.

Acumularea de celule cutanate în pereții foliculilor pilosebacei obstrucționează glandele sebacee situate la rădăcina firelor de păr, împiedicând scurgerea corectă a sebumului, porii se dilată și apar leziuni de retenție, adică puncte negre și puncte albe.

Glandele sebacee sunt supraîncărcate cu sebum, ceea ce provoacă inflamații la suprafața pielii. Acest teren inflamat este un teren de reproducere ideal pentru bacterii, în special pentru Cutibacterium acnes. Aceasta din urmă descompune sebumul și eliberează mediatori inflamatori care sporesc și răspândesc inflamația în țesutul înconjurător.

Alți factori cauzează acneea sau o agravează prin înfundarea porilor sau prin creșterea activității glandelor sebacee:

  • Stresul determină apariția unui hormon, cortizolul, care influențează comportamentul glandelor sebacee.
  • Produsele și acțiunile care exfoliază prea mult pielea stimulează excesiv producția de sebum.
  • Cosmeticele și fardurile prea uleioase și comedogenice înfundă porii.
  • O predispoziție genetică.
  • Fumatul.
  • Unele medicamente.

Cum să recunoști acneea hormonală?

Acneea hormonală la adulți este cauzată de o schimbare hormonală care stimulează glandele sebacee responsabile de apariția coșurilor în partea inferioară a feței. Se deosebește de acneea adolescentină prin localizarea leziunilor în formă de U în jurul bărbiei și pe gât.

În schimb, acneea juvenilă este vizibilă pe toată fața, în special în zona T, dar și pe gât, piept, umeri și partea superioară a spatelui.

Pielea predispusă la acnee a adulților se poate transforma, de asemenea, în leziuni inflamatorii care pot lăsa cicatrici. Pe pielea cu puțin sebum, acestea se usucă și se irită ușor în urma unor tratamente nepotrivite.

Momentul în care apar simptomele este, de asemenea, un indiciu: dacă petele apar o dată pe lună, în același timp cu menstruația, cel mai probabil este vorba de un puseu de acnee legată de hormoni. De remarcat că aceste coșuri tind să reapară în aceleași locuri în care au fost dilatați porii de către coșurile anterioare.

Cum să scapi de acnee?

Pentru a reduce imperfecțiunile, găsește o rutină de îngrijire a pielii pentru combaterea acneei și urmeaz-o. Perseverența va fi cheia succesului rutinei tale.

Curăță-ți fața de două ori pe zi cu un produs de curățare special conceput pentru tenul gras și cu tendință acneică. Dimineața și/sau seara, gelul de curățare Cleanance purifică pielea, reduce excesul de sebum și o matifiază, pentru mai puțin luciu. Apa micelară Cleanance este perfectă pentru demachierea ochilor și a feței și pentru eliminarea impurităților, reducând în același timp excesul de sebum și luciul.

Apoi, aplică un produs specific pentru imperfecțiunile pielii tale - hidratant matifiant non-comedogenic în cazul luciului, anti-imperfecțiuni în cazul punctelor negre și al coșurilor, sau cu efect de netezire în cazul semnelor reziduale, fiecare dintre acestea fiind potrivit nevoilor pielii tale și vârstei tale.

Gama Cleanance a fost special concepută pentru a îngriji tenul gras, cu tendință acneică, al femeilor adulte. Poți găsi, printre altele:

Laboratoarele noastre au conceput, de asemenea, produse de îngrijire a pielii pentru pielea cu acnee care a fost uscată și iritată de tratamentele prescrise pentru acnee. Acestea restabilesc confortul pielii, calmează iritațiile și reduc roșeața feței. Dacă dermatologul ți-a prescris aceste tipuri de medicamente, atunci poți apela la:

În cazul expunerii la soare, nu uitați să te protejezi cu un produs adecvat, ușor de aplicat, non-gras, care reglează sebumul, cum ar fi Cleanance Solaire SPF 50+.

La final, descoperă sfaturile noastre de machiaj pentru tenul cu tendință acneică.

Cât timp durează acneea?

La adolescenți, acneea durează în medie trei-patru ani și dispare până la vârsta de 18-20 de ani. Dacă nu este tratată, această perioadă poate dura mai mult.

De asemenea, poate să reapară la vârsta adultă în urma unor tulburări hormonale întâlnite mai ales la femei (sarcină, menstruație, menopauză).

Sus