Îmbătrânirea pielii

Îmbătrânirea pielii

Câteva linii şi riduri, pielea mai puţin catifelată, mai puţin strălucitoare, pierderea fermităţii….. toate acestea sunt semne ale trecerii timpului.

Opinia medicului

Întrebări / Răspunsuri
 • Există două categorii pe care trebuie să le reţineţi:
  1 Retinoidele derivate din vitamina A
  • Unele retinoide sunt medicaţii topice care necesită o reţetă.
  • Altele cum ar fi Retinaldehidele sunt clasificate ca şi dermatocosmetice şi sunt disponibile fără reţetă. Printr-o conversie fiziologică în vitamina A activă, în funcţie de necesităţile pielii, Retinaldehida acţionează în profunzime pentru a spori metabolismul celular şi la suprafaţa pielii pentru a conferi strălucire tenului.
  2 Acidul hialuronic
  O componentă majoră a matricei cutanate, este sintetizat de celulele epidermei (cheratinocite) şi a dermei (fibroblaste). Sinteza scade cu vârsta. Cu toate acestea, rolul de susţinere al acidului hialuronic este esenţial: Asigură supleţea, elasticitatea şi hidratarea pielii.
  În prezent, produsele dermatocosmetice sunt disponibile pentru a compensa această scădere şi a mări concentraţia de acid hialuronic din piele.

 • Tehnicile principale includ:
  - Peeling-uri, de diferite adâncimi;
  - Dermoabraziune laser, diferite tehnici;
  - Expuneri la diferite tipuri de lumină, laser şi non-laser ;
  - Infecţii cu substanţe de acoperire a ridurilor: Colagen sau acid hialuronic;
  - Injecţii cu botox pentru ridurile de expresie profunde.
  - Chirurgie cosmetică: În unele cazuri, lifting-urile pentru faţă şi gât, chirurgia pleoapelor (blefaroplastie) sunt justificate.
  Decizia de a utiliza o tehnică sau alta se bazează pe consultul individual. Există diferenţe legate de îmbătrânirea pielii, aşteptări şi necesităţi.

 • La menopauză, secreţia ovariană încetează, inclusiv estrogenul care joacă un rol pozitiv în nivelul de tonifiere şi grosimea pielii. Prin urmare, menopauza este unul dintre factorii care determină îmbătrânirea pielii, însă nu este la fel de importantă ca şi expunerea la soare.

 • S-a demonstrat că fumătorii se confruntă cu schimbări cutanate care duc la îmbătrânirea prematură a pielii: riduri, îngălbenirea tenului (iată alte motive pentru a renunţa sau pentru a nu începe să fumaţi).

 • Numeroase suplimente alimentare conţin vitamine, aminoacizi, minerale şi susţin că au proprietăţi anti-îmbătrânire, în general, prin virtutea protecţiei contra radicalilor liberi.

 • Da, într-adevăr, este imposibil să ai aceeaşi piele pe care o aveai la 20 de ani, la 60 de ani.
  Cu toate acestea, aspectele menţionate mai sus pot corecta consecinţele îmbătrânirii pielii, cu precădere ca urmare a expunerii la soare. Aşadar, continuaţi să zâmbiţi! Efectele anti-îmbătrânire ale zâmbetului sunt excelente!

 • În timp, pielea îşi pierde structura. Prin urmare, se deshidratează mai uşor, este mai fragilă şi este mai vulnerabilă la agresiunile externe (climaterice, poluare, produse necorespunzătoare de îngrijire a pielii…). Aşadar, este necesar să o hidrataţi folosind produse dermatocosmetice şi să ajutaţi la refacerea filmului hidrolipidic.

Îmbătrânirea pielii

Pielea îmbătrâneşte…

 • De ce?Zi după zi, timpul îşi lasă amprenta, în mai mare sau mai mică măsură, arătând că nu suntem toţi "egali". Îmbătrânirea cutanată este acolo pentru a ne aminti acest lucru într-un mod vizibil, uneori crud.
Mulţi factori sunt responsabili pentru aceste schimbări, de la stilul de viaţă până la moştenirea genetică. 

 • Cum?Ce este vizibil …Semnele timpului diferă de-a lungul vieţii.
- Între 25 şi 50 de ani, pielea se îngroaşă, este fragilizată, îşi pierde strălucirea. Strălucirea sa naturală tinde să scadă.
Apar câteva linii fine şi riduri de expresie ici colo; în jurul ochilor şi al buzelor…
- În jurul vârstei de 50 de ani, liniile devin mai pronunţate, pielea nu mai este la fel de fermă, conturul facial este mai puţin uniform, pielea gâtului nu mai este la fel de fermă.


Ce se întâmplă …Aceste semne ale timpului sunt cauzate de o modificare sau scădere treptată a nivelului de colagen, fibre, elastină, acid hialuronic şi substanţei fundamentale a dermului, alături de uscarea sporită a pielii.
Îmbătrânirea pielii urmează aceleaşi reguli ca şi alte organe, însă pielea este supusă şi unor agresiuni specifice (tutunul…). Agresiunile repetate ale radicalilor liberi (agenţi de oxidare) asociate expunerii la razele UV se adaugă la metabolismul cutanat, ca parte a procesului de îmbătrânire. Prin urmare, anumite zone (faţa, gâtul, spatele palmelor, braţele) sunt afectate mai repede de procesul de îmbătrânire.
 

Prevenirea este esenţială!


Dacă timpul şi situaţiile stresante ale vieţii nu pot fi evitate, putem cel puţin să acţionăm asupra îmbătrânirii cutanate foto-induse (cu alte cuvinte, provocată de expunerea pielii la razele ultraviolete).
Dacă timpul şi situaţiile stresante ale vieţii nu pot fi evitate, putem cel puţin să acţionăm asupra îmbătrânirii cutanate foto-induse (cu alte cuvinte, provocată de expunerea pielii la razele ultraviolete).

În fapt, trebuie să acordăm atenţie expunerii excesive la soare de la vârste extrem de fragede. Însă nu este niciodată prea târziu să începem.
Foto-îmbătrânirea înseamnă foto-protecţie, adică atenţia permanentă cu privire la expunerea la soare: Nu petreceţi prea mult timp la soare, purtaţi obiecte vestimentare corespunzătoare, o pălărie şi ochelari de soare (cu marcaj UV), folosiţi creme fotoprotective cu FPS ridicat.
Desigur, nu uitaţi că nu trebuie NICIODATĂ să expuneţi la soare copiii cu vârste sub 3 ani.

Trimiteţi prin e-mail
 • Sfaturi personalizate de îngrijire a pielii
 • Oferte speciale & concursuri
 • Review-uri ale produselor dvs. preferate

Pielea fiecăruia are nevoi diferite,
descoperiți-vă ritualul de îngrijire Eau Thermale Avène.

Începe acum
 • Recomandări de produse pentru a vă rezolva problemele pielii
 • Acces la produsele și review-urile dumneavoastră preferate
 • Lista de cumpărături pentru a vă răsplăti loialitatea
Înscrieți-vă acum

Căutare în curs

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account