Carnet experți

Îmbătrânirea pielii

Îmbătrânirea pielii

Câteva linii şi riduri, pielea mai puţin catifelată, mai puţin strălucitoare, pierderea fermităţii….. toate acestea sunt semne ale trecerii timpului.

Indiferent de tipul dvs. de piele, anumiţi factori pot atrage sensibilizarea sa excesivă: Pielea dvs. reacţionează puternic atunci când v-aţi dori să nu o facă …

The brand Eau thermale Avène

Pielea îmbătrâneşte… De ce?

Zi după zi, timpul îşi lasă amprenta, în mai mare sau mai mică măsură, arătând că nu suntem toţi "egali". Îmbătrânirea cutanată este acolo pentru a ne aminti acest lucru într-un mod vizibil, uneori crud.
Mulţi factori sunt responsabili pentru aceste schimbări, de la stilul de viaţă până la moştenirea genetică.

Cum?

Ce este vizibil …

Semnele timpului diferă de-a lungul vieţii.
- Între 25 şi 50 de ani, pielea se îngroaşă, este fragilizată, îşi pierde strălucirea. Strălucirea sa naturală tinde să scadă.
Apar câteva linii fine şi riduri de expresie ici colo; în jurul ochilor şi al buzelor…
- În jurul vârstei de 50 de ani, liniile devin mai pronunţate, pielea nu mai este la fel de fermă, conturul facial este mai puţin uniform, pielea gâtului nu mai este la fel de fermă.

Ce se întâmplă …

Aceste semne ale timpului sunt cauzate de o modificare sau scădere treptată a nivelului de colagen, fibre, elastină, acid hialuronic şi substanţei fundamentale a dermului, alături de uscarea sporită a pielii.
 
Îmbătrânirea pielii urmează aceleaşi reguli ca şi alte organe, însă pielea este supusă şi unor agresiuni specifice (tutunul…). Agresiunile repetate ale radicalilor liberi (agenţi de oxidare) asociate expunerii la razele UV se adaugă la metabolismul cutanat, ca parte a procesului de îmbătrânire. Prin urmare, anumite zone (faţa, gâtul, spatele palmelor, braţele) sunt afectate mai repede de procesul de îmbătrânire.


Prevenirea este esenţială!
Dacă timpul şi situaţiile stresante ale vieţii nu pot fi evitate, putem cel puţin să acţionăm asupra îmbătrânirii cutanate foto-induse (cu alte cuvinte, provocată de expunerea pielii la razele ultraviolete).
Dacă timpul şi situaţiile stresante ale vieţii nu pot fi evitate, putem cel puţin să acţionăm asupra îmbătrânirii cutanate foto-induse (cu alte cuvinte, provocată de expunerea pielii la razele ultraviolete).

În fapt, trebuie să acordăm atenţie expunerii excesive la soare de la vârste extrem de fragede. Însă nu este niciodată prea târziu să începem.
Foto-îmbătrânirea înseamnă foto-protecţie, adică atenţia permanentă cu privire la expunerea la soare: Nu petreceţi prea mult timp la soare, purtaţi obiecte vestimentare corespunzătoare, o pălărie şi ochelari de soare (cu marcaj UV), folosiţi creme fotoprotective cu FPS ridicat.
Desigur, nu uitaţi că nu trebuie NICIODATĂ să expuneţi la soare copiii cu vârste sub 3 ani.

Întrebări

Opinia experților

Trimiteţi prin e-mail

Căutare în curs

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Oferiți-vă opinia

* Câmpuri obligatorii

Înscrierea mea

-Zi
-Lună
-An

Brandurile grupului Pierre Fabre:

*Câmpuri obligatorii

Mulțumim pentru feedback!

Comentariul tău a fost trimis și se va publica după ce va fi validat.